Beste watersporten die je niet mag missen

Wat is er leuker dan in de zomer een beetje verfrissing op te zoeken in het lekkere, koele water? Natuurlijk gaat baantjes trekken in een zwembad al snel vervelen. Wij schotelen je daarom graag een aantal leuke, alternatieve watersporten voor waar je niet aan zal kunnen weerstaan.
1 Peddelsurfen
Aloha! Deze sport komt rechtstreeks overgewaaid uit Polynesië. De bedoeling is dat je jezelf over het wateroppervlak lanceert gebruik makend van een lange surfplank en een peddel. Klinkt makkelijk, maar is het helemaal niet. Het vergt heel wat kracht, uithouding en evenwicht. Vergeet niet dat je dit op de golven doet.
2 Wakeskaten
Het moest er eens van komen. Naast skateboarden en snowboarden kun je eindelijk ook met je board het water op. Het enige verschil is dat je voortgetrokken wordt door een bootje en geen riempjes om je voeten hebt. Een speciale tape zorgt ervoor dat je voldoende grip hebt. En na een beetje oefening ‘flip’ en ‘spin’ je over het water als een volleerde waternimf.
3 Kitesurfen
Een surfplank, vlieger en wind. Meer dan deze drie dingen heb je niet nodig om een hele dag met topsnelheden over het water te scheuren. Het kan wel een tijdje duren vooraleer je het onder de knie hebt, maar nadien is het een echte verslaving. Enkel windstille dagen kunnen voor een domper op de vreugde zorgen.
4 Jetskiën
Velen spreken erover, maar weinigen hebben het effectief al eens geprobeerd. Je kan het doen voor de kick van de snelheid of gewoon om even te genieten van het mooie landschap. Wedden dat je toch voor een raceje gaat?
5 Vrijduiken
Wil je je echt vrij voelen in het water zonder al dat gedoe met duikflessen? Dan is dit de beste oplossing: duiken met je adem ingehouden. Heb je hier nog geen echte ervaring mee, leer je best even vooraf enkele ademtechnieken waardoor je langer onder water kunt blijven. Eens je dat onder de knie hebt, ben je klaar om de pracht van de zeebodem te ontdekken. Vergeet ook je onderwaterlamp niet, want dit kleurenfeest wil je echt niet missen.
6 Onderwaterscooters
Het principe is duidelijk: je verkent met een scooter de oceaan. Deze scooter is waterdicht en jijzelf draagt een helm voorzien van zuurstof. Gedaan dus met plaatselijk rondjes te zwemmen. Met de scooter kun je meestal tot 30 minuten lang op zoek gaan naar die verborgen schat die je altijd al wou vinden.
7 Picigin
Deze balsport wordt vooral beoefend in Kroatië en wordt steeds populairder in de wereld. Je speelt het in ondiep water en de bedoeling is dat je de bal naar elkaar speelt zonder dat deze het wateroppervlak raakt. Het lijkt nog het best op volleybal, maar dan zonder net.
8 Canyoning
Ervaar de kracht van het water dat je met haar stroming meevoert langs kolkende rivieren, watervallen en verken nooit eerder ontdekte inhammen en baaien. Deze sport is niet geschikt voor angsthazen, aangezien je hier letterlijk als speelbal van de natuur zult dienen.