Brandingkajakken

Header_Brandingkajakken_001Kajakken in de branding is puur speelplezier. Eerst vaar je de branding in, daarna draai je de kano met de voorpunt weer naar het strand. Je begint te peddelen als er een golf aankomt om vervolgens in een surf of al stuntend van de brekende golf af terug naar het strand te surfen. Na een gedegen instructie en veel oefenen lukt het om de techniek onder de knie te krijgen en ga je het brandingkajakken nog veel leuker vinden! Spierballen zijn handig, maar niet echt nodig. Aan behendigheid en snelle reflexen heb je veel meer.

Ongeveer 150 meter ten Noorden van de strandopgang van Hargen aan Zee vind je op het strand ons Sportpaviljoen. De locatie is gelegen aan de Noordzeekust achter de breedste en hoogste duinen van Nederland en omringd door uitgestrekte polders, bossen en heideveld.

Het sportpaviljoen

Het sportpaviljoen heeft een ruim terras en kantine voor eenvoudige catering. Een lunch of een barbecue is op afspraak mogelijk. In het paviljoen is een omkleedruimte met bergplaats voor kleding en andere spullen.

Het naast ons gelegen strandpaviljoen is een restaurant, waar je terecht kunt voor snacks, frisdrank, ijs en maaltijden. Hier vindt je ook toiletten, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.
Route

Per Auto (Vanaf A9): A9 – bij Alkmaar de N9 Den-Helder – neem afslag Schoorl – volg de borden Zee – je blijft deze kronkelweg volgen tot de kruising Camperduin, Schoorl, Petten, Hargen aan Zee. Je slaat af naar Hargen aan Zee en parkeert de auto op het grote parkeerterrein. Als je het strand op loopt ga je rechtsaf en ziet na ca. 150 meter ons onderkomen staan. Van april tot september geldt er in Hargen aan Zee betaald parkeren.

Openbaar vervoer (Vanaf Centraal Station Alkmaar): Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Alkmaar bus 151 tot aan Camperduin. Loop vervolgens over het strand naar Hargen aan Zee (ca. 20 min. lopen).