Zwembadcursus

Header_Zwembad_001De winter kun je actief en nuttig besteden met kajakken in een warm zwembad. Met een trainingen of cursus ben je goed voorbereid voor het nieuwe kajakseizoen en zul je nog meer plezier op het water beleven.

In het zwembad geeft Europagaai twee soorten cursussen. De eskimoteercursus en de freestyle cursus.
Het eskimoteren dankt zijn naam aan de uitvinders ervan, de Eskimos. De eskimos (tegenwoordig Inuit) jaagde vanuit de kajak op zeedieren. Bij deze jacht kwam het wel eens voor dat de kajak omsloeg. Om de kajak weer rechtop te draaien ontwikkelde de Inuits de eskimorol een heupbeweging gecombineerd met een peddelslag.
Bij een freestyle cursus leer je de technieken van verschillende freestyle moves.

De Eskimoteercursussen en Freestylekajakcursussen worden ‘s winters in een lekker warm zwembad gegeven.

Hoornsevaart Alkmaar

Een cursus in het 50 meterbad van de Hoornsevaart met een zeer goede openbaarvervoer verbinding!
De locatie in Alkmaar is het zwembad De Hoornse Vaart. Het zwembad ligt tegenover het NS Station Alkmaar Noord en is zowel per auto als met het openbaarvervoer goed bereikbaar. In dit verwarmde bad kunnen de instructeurs van Europagaai je onder ideale omstandigheden de kunst van het eskimoteren aanleren.

De eskimoteer lessen zijn in het zwembad de Hoornsevaart in Alkmaar. In groepjes van maximaal zes deelnemers leer je de technieken van het eskimoteren.

De Eskimoteercursus in Alkmaar bestaat uit een reeks van zes lessen. Het is ook mogelijk om je voor één of meer van de lessen op te geven.

De lessen in Rotterdam worden gegeven in het Sportfondsenbad Noord, ook wel bekend als het Van Maanenbad. Dit is misschien wel bekendste zwembad in Rotterdam en is een ideale locatie om de technieken van het eskimoteren of freestylekajakken te leren.

De eskimoteer lessen zijn in het Sportfondsenbad Noord in Rotterdam. In groepjes van maximaal zes deelnemers leer je de technieken van het eskimoteren.

De Eskimoteercursus in Rotterdam bestaat uit een reeks van zes lessen. Het is ook mogelijk om je voor één of meer van de lessen op te geven.

Het is ook mogenlijk om bij jou in de buurt een eskimoteercursus te organiseren. Het zwembad regel je zelf en Europagaai zorgt voor het materiaal en de instructie.